Carmina Slovenica

Skok na vsebino // Skok na meni

Carmina Slovenica

Od leta 1964 obvladujemo prostor svetovnih odrov. Smo produkcijska hiša s širokim delovanjem: pripravljamo koncertne in odrske dogodke, festivale, izvajamo založniško dejavnost, ...

… Muzikalni partner, ki mu v Evropi lahko le iščemo para: glasovno gledališče Carmina Slovenica se imenuje fascinantna zborovska formacija iz slovenskega Maribora ...
Neue Music Zeitung

...

Med pomembnimi dosežki Carmine Slovenice je tudi preko 100 nagrad in priznanj doma in v tujini. Med njimi prestižna gledališka nagrada Zlata maska, nagrada Prešernovega sklada, nagrada družbe Ford za ohranjanje naravne in kulturne dediščine, 1. mesto s 100% možnih točk na mednarodnem tekmovanju na Danskem, "most outstanding choir" of Kathaumixw in mnoge druge. 

Seznam nagrad

Music Theatre Now

mednarodna nagrada za THRENOS

Music Theatre Now Music Theatre Now Music Theatre Now Music Theatre Now Music Theatre Now Music Theatre Now

Produkcija Carmine Slovenice THRENOS (za grlo), skladatelja Jacoba Cooperja, v režiji Karmine Šilec, je prejela ugledno mednarodno nagrado Glasbeno gledališče ZDAJ (Music Theatre NOW)

Glasbeno gledališče ZDAJ je vodilno mednarodno tekmovanje prvih produkcij novih glasbeno gledaliških del, ki nastajajo v profesionalnih produkcijskih hišah. Od leta 2008 je na tekmovanju sodelovalo preko 1000 svetovnih premier nove opere in glasbenega gledališča kot del tega edinstvenega srečanja, ki povezuje praktike in organizatorje tovrstnih dogodkov z vsega sveta.

Predstava v izvedbi ansambla Choregie – novoglasbeno gledališče, je bila v Sloveniji premierno predstavljena marca 2020. Ustvarila jo je mednarodna umetniška zasedba, ob skladatelju Jacobu Cooperju in avtorici glasbenega in uprizoritvenega koncepta Karmini Šilec, še pesnica Dora Malech, scenograf Dorian Šilec Petek, avtorica risb in videa Young Joo Lee, umetniška sodelavka Sidra Bell, kostumografka Tina Bonča, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak. Glasbo za 16 procesiranih glasov in elektroniko je zvočno oblikoval Danilo Ženko, video projekcije je vodil Grega Tanacek. Predstava je nastala v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor.

Tisto, kar je tako pogosto skrito v zakulisju, je v Threnosu na oder pripeljano kot predstava, ki ponuja prostor za obračun in razmislek. Klavnice so prostor, kjer se srečajo človek, stroj in žival. S tem se Threnos sprašuje o sodobni družbeni paradigmi, v kateri človek s pretiranim poveličevanjem lastne kulture skoraj popolnoma uničuje naravo.

Nekdanji zmagovalci so svoja dela uprizorili na različnih festivalih po vsem svetu, kot so Operadagen (Rotterdam), Prototype Festival (New York) ali Shanghai International Contemporary Theatre Festival ACT. Predstavitve Threnosa mednarodni javnosti in podelitev nagrade bo na Music Theatre Now, maja 2022 v Rotterdamu v sklopu Festivala O.

To je že druga MTN nagrada Karmini Šilec po v kategoriji Glasba onkraj operenagrajeni predstavi Iz veka vekov… v produkciji SNG Maribor (2008). Letošnja nagrada Glasbeno gledališče ZDAJ se pridružuje naboru priznanj Karmini Šilec za delo na področju glasbenega gledališča; med njimi ruski Zlati maski, nominaciji za Nagrado Europe Theatre Prize Theatrical Realities (EPTR), nagradi Prešernovega sklada in drugih.

"THRENOS (za grlo) je vznemirljiva predstava ne le zaradi rituala, v katerega vključi občinstvo, temveč tudi zaradi močnega sporočila. Zamisel o razumevanju narave in refleksiji družbe skozi metaforo žalujočih živali stoji kot izkušnja, v kateri je povezanost  zagotovljena. Tudi glasbena kompozicija izstopa kot poziv k skupnostim in k lepoti, ki ji močna forma postavitvedaje navdihujoč medprostor za notranjo refleksijo."

(strokovna žirija Glasbeno gledališče Zdaj / Music Theatre Now 2021)

Carmina Slovenica v Moskvi nagrajena s prestižno gledališko nagrado ZLATA MASKA

Predstava Carmine Slovenice »Ko gora spremeni obleko« je bila nagrajena za »Najboljšo tujo produkcijo, predstavljeno v Rusiji v letu 2015«.

Carmina Slovenica v Moskvi nagrajena s prestižno gledališko nagrado ZLATA MASKA Carmina Slovenica v Moskvi nagrajena s prestižno gledališko nagrado ZLATA MASKA

Karmina Šilec je v Moskvi na enem najelitnejših in najodmevnejših gledaliških festivalov Zlata maska, na katerem se je predstavilo nekaj sto opernih, baletnih in gledaliških hiš ter tuje produkcije, prevzela nagrado za predstavo When the mountain changed its clothing kot "najboljšo tujo produkcijo, predstavljeno v Rusiji v letu 2015" in sicer v družbi s prav tako nagrajeno predstavo Boris Godunov, litvanskega nacionalnega dramskega gledališča.

To posebno nagrado so kritiki in gledališki strokovnjaki izbirali izmed desetine tujih gostujočih produkcij najvidnejših izvajalcev iz vsega sveta; od Odeon Theatre, Nederlands Dans Theatre, The Martha Graham Dance Company, Israeli Opera, Hamburg Ballett, do Ladysmith Black Mambazo in The Royal Ballet, Théâtre de la Ville, Sadler's Wells Theatre, Théâtre Des Bouffes Du Nord, Cloud Gate in drugih.
V peteklih letih so bili med zmagovalci v tej kategoriji Pina Bausch, Robert Lepage, Josef Nadj, Viktor Bodo, Krzysztof Warlikowski, Katie Mitchell in drugi.

Predstava po motivih rezijanske pesmi Da pa Canynu je na pobudo Karmine Šilec nastala v sodelovanju s skladateljem in režiserjem Heinerjem Goebbelsom v produkciji nemškega Ruhtriennala. Predstava je od svoje premire v 2012 gostovala na mnogih uglednih festivalih (Festival d’Automne a Paris, Ruhrtriennale, Holland festival, Kunstfestival Bruselj, Melbourne Festival, idr.). 

Srebrni red za zasluge Carmini Slovenici

Srebrni red za zasluge Carmini Slovenici <em>Foto: Daniel Novakovič/STA</em>

Foto: Daniel Novakovič/STA

Srebrni red za zasluge Carmini Slovenici <em>Foto: Daniel Novakovič/STA</em>

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik republike Borut Pahor je odlikovanje srebrni red za zasluge vročil zboru Carmina Slovenica za izjemen ustvarjalni prispevek k slovenski in mednarodni kulturi na področju glasbene umetnosti.

Počaščeni smo, da je delo Carmine Slovenice s tem odličjem prepoznano in nagrajeno tudi na ta način. V 50 letih delovanja je zbor prejel številne mednarodne nagrade, mnogo strokovnih priznanj, kar dve Prešernovi nagradi in mnogo drugih odlikovanj, vsako pa je veliko pomenilo. Srebrni red za zasluge pa je prav posebno, saj je prvo, ki simbolno povezuje vse generacije, ki so gradile to organizacijo – od Mladinskega pevskega zbora Maribor do vokalnega gledališča Carmina Slovenica. 

Nagrada Robert Edler

Mednarodna nagrada za pomembno vlogo v svetovnem zborovskem gibanju

Nagrada Robert Edler

KARMINA ŠILEC PREJELA POMEMBNO MEDNARODNO NAGRADO

Nagrado, poimenovano po nemškem skladatelju Robertu Edlerju, od leta 1999 vsako leto podeljujejo dirigentu, skladatelju, zboru ali ustanovi, ki s svojim delom pomembno prispeva k razvoju mednarodnega zborovskega gibanja. Nagrado prispevata glasbena založba Tonos Musikverlag in vdova skladatelja, Hedwig Edler.
Izbor nagrajenca poteka v sodelovanju med Mednarodnim tekmovanjem komornih zborov Marktobedorf in Mednarodnim festivalom Musica Sacra, ki imenujeta mednarodno žirijo v sestavi: prof. dr. Roycce Saltzman (ZDA), prof. Misukazu Suwaki (Japonska), prof. Erkki Pohjola (Finska), prof. Peter Erdei (Madžarska) in Dolf Rabus (Nemčija).

Iz obrazložitve:

"Umetniški in pedagoški dosežki Karmine Šilec so dosegli najvišjo raven ustvarjalnega dela z mladimi; Karmina Šilec igra pomembno vlogo v svetovnem zborovskem gibanju in ima močan vpliv na njegov razvoj."

Nagrajenci so najodličnejša imena svetovnega glasbenega prizorišča:
Tõnu Kaljuste, Estonija (1999) – dirigent Komornega zbora estonske filharmonije, Komornega orkestra iz Talina, gostujoči dirigent številnih orkestrov in večkratni nominiranec za nagrado grammy;
Frieder Bernius, Nemčija (2001), dirigent Komornega zbora iz Stuttgarta, Baročnega orkestra Tafelmusik in Komornega zbora, ki redno snema za Sony; Svetovni mladinski zbor (2002), mednarodni mladinski zbor IFCM (Mednarodne federacije za zborovsko glasbo, Jenunesse musicale in Europa Cantat), Unescov Artist for Peace; Maria Guinand, Venezuela (2000), podpredsednica IFCM in dirigentka; in Stephen Leek, Avstralija (2003), dirigent.

Nagrada Prešernovega sklada za projekt Vampirabile

Mednarodna nagrada za pomembno vlogo v svetovnem zborovskem gibanju

KARMINA ŠILEC DOBITNICA NAGRADE PREŠERNOVEGA SKLADA

"Karmina Šilec s svojim svežim in izvirnim pristopom k zborovstvu že vrsto let bogati naš kulturni prostor. Pri tem izstopa njen vpliv na razvoj slovenskega mladinskega zborovskega petja in razmah slovenske zborovske ustvarjalnosti. Enega najprepričljivejših glasbeno-poustvarjalnih viškov je dosegla s projektom Vampirabile, izvedenim z zborom Carmina Slovenica. Vampirabile predstavlja v vseh segmentih dovršeno zborovsko sporočilo, sestavljeno iz del več sodobnih skladateljev, enkratno povezanih v dramaturško zaokroženo pripoved. Precizna pevska disciplina, mladostna energija, glasbeno-scenska domiselnost in umetniška prepričljivost odlikujejo predstavo, ki se srhljivo in intenzivno širi v tišino in krik glasbenega bajanja. Bogat in skrivnosten svet mitov, legend, urokov in zagovorov nas mami s svojo prepletenostjo domišljije in resničnosti narave in človeka, verovanja in izkušenj, upanja in bojazni, moči in nemoči …"

Glazerjeva listina

Za izjemne dosežke na glasbenem področju

Glazerjeva listina

KARMINI ŠILEC GLAZERJEVA LISTINA 2009

Ustvarjalno delo Karmine Šilec je dalo in kontinuirano daje izjemen pečat slovenski glasbeni ustvarjalnosti na različnih področjih. Svežina, inovativnost, prepričljivost, večplastnost, izjemnost, izvirnost, aktualnost so besede, ki najpogosteje opisujejo njeno snovanje.

To velja tako za koncipiranje glasbeno-scenskih produkcij kot za izbiro koncertnih programov v okviru delovanja z zborom Carmina Slovenica ali kot gostujočo dirigentko. To prav tako velja za njeno delovanje v okviru ansambla İKebataola! kot za strokovno in pedagoško delo na univerzah, kongresih in konferencah ter kot članico strokovnih žirij širom sveta.

Kot vsa leta od začetkov Karmininega delovanja v zgodnjih 90-tih letih je tudi seznam uspešno realiziranih projektov zadnjih let izjemen. Naj jih naštejemo le nekaj: Scivias, Vampirabile, Stripsody, Iz veka vekov ..., Slovenski zvoki, Drum Café, O Successores, Balkanika in Adiemus. Mnogi teh projektov so nagrajeni in izvajani tudi na mednarodnih koncertnih odrih, festivalih in predvajani na EBU in Evroviziji. Kakovost njenih glasbenih projektov je vedno znova potrjena na mnogih mednarodnih tekmovanjih, kjer so si pridobili številne najvišje nagrade.

V zadnji dveh letih gre še posebej izpostaviti odmevna gostovanja v Evropi, ZDA in na Japonskem z zborom Carmina Slovenica ter glasbeno-scenska projekta Stripsody (2007) in Spixody (2008). Omenjena projekta sodita v sklop ustvarjanja, ki diha med koncertno in odrsko obliko umetnosti, z raziskovanjem novih zvokov in vokalnih tehnik pa išče nove izrazne oblike in vsebine. Gre za uvedbo tako imenovanega vokalnega gledališča ali gledališča glasov, ki vzpostavlja nova razmerja med izraznimi sredstvi in novo uprizoritveno hierarhijo, ki jo preko glasu določajo partiture sodobnih vokalnih del.

Šilčevi gre tako posebna zasluga za vztrajno in ambiciozno raziskovanje novega ob obujanju starega, za prepričljive ekspedicije k novemu čutenju zvokov in vokalnih tehnik, predvsem pa k razgradnji okorelega dojemanja resne glasbe.

Gallusova plaketa

Za izjemne umetniške dosežke in ustvarjalni prispevek k razvoju slovenske kulture

KARMINA ŠILEC DOBITNICA GALLUSOVE PLAKETE

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je dirigentki Karmini Šilec podelil Gallusovo plaketo – najvišje priznanje Javnega sklada Republike Slovenije za izjemne umetniške dosežke na področju glasbenih dejavnosti – in sicer za njene izjemne umetniške dosežke in ustvarjalni prispevek k razvoju slovenske kulture.

…"vendar se Karmina Šilec ni omejila le na razvijanje zborovskih poustvarjalnosti. Z inovativnimi posegi je zborovski glasbi odprla širši prostor v smeri kompleksnih večzvrstnih umetniških dogodkov. Tako je – tudi na podlagi obsežnih raziskav – ustvarila vrsto slogovno in tematsko zaokroženih programov, kot so Vampirabile, Scivias, Musica Inaudita in Adiemus. Ti so bili vznemirljivi že po sestavi glasbenega gradiva, pravo dimenzijo pa so jim dale kompleksne izvedbe, ki so glasbeno tkivo smiselno nadgradile s prvinami glasbenega gledališča.

S tem je Karmina Šilec v svetovno zborovstvo vnesla svežino in posebnost, saj je odprla nove prostore izraza, prepričljivosti, intenzivnosti doživljanja in komunikacije.

Najvišje priznanje Republike Slovenije za izjemne umetniške dosežke na področju glasbenih dejavnosti pa naj opozori na njen nepogrešljivi prispevek k razvoju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, zlasti na področju glasbe in zborovstva, s katerim je pomembno obogatila podobo slovenske nacionalne kulture."

 

Nagrada Fordovega natečaja za ohranjanje naravne in kulturne dediščine

za projekt Slovenski zvoki

1. NAGRADA FORDOVEGA NATEČAJA ZA OHRANJANJE NARAVNE IN KULTURNE DEDIŠČINE

Zbor Carmina Slovenica je zmagovalec letošnjega natečaja družbe Ford za ohranjanje naravne in kulturne dediščine. Projekt z naslovom Slovenska glasba, ki ga je zbor zaokrožil z izdajo zgoščenke Citira – Slovenska zborovska stvaritev II,  je navdušil  z modelom oziroma z načinom delovanja. Temeljno sestavino predstavlja namreč pravilno razumevanje slovenske glasbene in širše duhovne dediščine ter njeno apliciranje v sodobno ustvarjalnost, pojavnost.

Z interpretacijsko sintezo, ki vključuje dediščino ljudske pesmi, plesov, glasbe, niso vstopili v tako pogosto romantično nostalgiranje in celo "živi" muzej, ampak jim ta dediščina predstavlja le model za oblikovanje sodobnega ustvarjanja. Prav zato združuje to ustvarjanje značilnosti, razpoznavnosti, posebnosti in drugačnosti, torej sestavine, ki so potrebne za načrtovanje sodobnega življenja z razsežnostjo dediščine … V Mariboru, v Sloveniji in v svetu!

V imenu strokovne žirije, katere člani so bili gospod Jožef Školč, svetovalka vlade za kulturno dediščino Jerneja Batič, univerzitetni profesor dr. Janez Bogataj, generalni direktor Summit Motors Ljubljana Rok Frey in strokovnjak s področja mladinskega dela Mirko Vaupotič, je nagrado podelil gospod Jožef Školč.

Nagrada Mednarodnega gledališkega inštituta (ITI)

KARMINI ŠILEC NAGRADA MUSIC THEATRE NOW 2008

Nagrada Mednarodnega gledališkega inštituta (ITI)

KARMINI ŠILEC MEDNARODNA NAGRADA ZA PREDSTAVO "IZ VEKA VEKOV ..."

Mednarodni gledališki inštitut (International Theatre Institute ITI) je letos v sodelovanju z nemškim centrom ITI organiziral mednarodno tekmovanje ustvarjalcev nove opere in glasbenega gledališča.
Tričlanska žirija v zasedbi Laura Berman, Roland Quitt in Ong Keng Sen je nagrajence izbirala kar izmed 200 projektov iz več kot 30 držav. Nagrade je podelila v petih kategorijah, in sicer: "Oblike onkraj opere", Opera, Komorna opera, Velike produkcije, "Low Budget".

Karmina Šilec je prejela nagrado v kategoriji "Oblike onkraj opere", in sicer za predstavo "Iz veka vekov ..." (glasba Lojze Lebič, režija Jernej Lorenci) v produkciji Opere in baleta SNG Maribor. Predstava je bila premierno uprizorjena v abonmaju Opere in baleta SNG Maribor marca 2006.

Na letošnjem tekmovanju so lahko sodelovale predstave profesionalnih produkcijskih hiš, ki so nastale po letu 2005. Pod terminom "sodobno glasbeno gledališče" so se predstavile predstave, ki odražajo novo v smislu umetniške forme, tako v glasbi, libretu ali odrski postavitvi. Tekmovanje je bilo odprto tudi za eksperimentalne produkcije, spodbujalo pa je tudi udeležbo predstav gledališkega besednjaka, ki ne izhaja iz zahodne glasbene kulture.

Nagrajenci bodo povabljeni na deveto trienalno srečanje Music Theatre Now novembra letos v Berlinu, kjer bodo predstavili svoje projekte v "Radialsystem V – A New Space for the Arts in Berlin". Med njimi bodo predstave "Faustus, the last night" (Staatsoper Unter den Linden, Berlin), "Tears of Barren Hill" (Hongkong Cultural Centre), "Westzeitstory - Tischoper im Maßstab H-Null" (Staatsoper Stuttgart), "Unsichtbar Land" (Theater Basel), "Cantatrix Sopranica L." (Grand Théâtre de Reims) idr.

The International Theatre Institute (ITI) – Mednarodni gledališki inštitut je mednarodna nevladna organizacija, na pobudo Unesca ustanovljena v Pragi leta 1948, deluje kot mednarodna gledališka skupnost. Svetovna mreža gledališke dejavnosti (drama, ples, glasbeno gledališče) spodbuja mednarodne izmenjave izkušenj, kreativnega sodelovanja in znanja v svetovnem merilu, saj ima organizacija sedaj nacionalne organizacije že v kar 90 državah.

Karmina Šilec: "Z glasbeno scensko predstavo Iz veka vekov … skladatelja Lojzeta Lebiča, v režiji Jerneja Lorencija sem uresničila idejo koncepta CHOREGIE – vokalnega gledališča, in sicer: posamezne umetnosti razvijati v medsebojni povezavi ali jih celo dopolnjevati v krožnem menjavanju. Gre za vzpostavljanje razmerij med izraznimi sredstvi (glasba, gib, svetloba, prostor) in vzpostavitev uprizoritvene hierarhije, ki jo določa glasbena partitura. S sodelavci, scenografom Brankom Hojnikom, koreografinjo Tanjo Zgonc, kostumografinjo Belindo Radulović, oblikovalcem svetlobe Davidom Orešičem ter z ansambli Opere in baleta SNG Maribor in zborom Carmina Slovenica smo ustvarili kompleksno predstavo, ki predstavlja raziskovanje glasbenega in gledališkega prostora. Raziskuje nove zvoke, nove vokalne tehnike, nove oblike izraza v interdisciplinarnem delu z vizualno umetnostjo, dramo, gibom. V glasbi je notni zapis v neposredni oblasti glasbenika, odvisno od njegovih popolnoma osebnih spodbud; a za predstavo koncepta choregie to ne velja več na enak način in ta zato predpostavlja popolnoma drugačno izkušnjo, saj je prisoten dejavnik, ki žarčenju glasbe priključi še kulturo očesa. Glasba Lojzeta Lebiča je v nastanku predstave "Iz veka vekov ..." narekovala gibanje in ureditve odrskega prostora. Zato je bilo v tem konceptu sodelovanja – med slišnim in vidnim, med glasbenim izrazom ter prostorom, v katerem naj bi ta izraz zaživel – pomembno njuno harmonično razmerje".

Poišči
Menu

Naša spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih omogoča delovanje spletne trgovine, uporabo vtičnikov družbenih medijev, izboljšuje in prilagaja uporabniško izkušnjo ter analizira promet. Potrdite, da se strinjate z njihovo uporabo.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list 109/2012, v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati na začetku leta 2013 ter je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki (angleško cookies) so kratke tekstovne datoteke, ki se lahko razpošiljajo in shranijo na vašem računalniku, pametnem telefonu ali kateri koli drugi napravi, ki dostopa do spletnih strani po internetu. Piškotke lahko uporabimo pri zbiranju informacij o načinu, kako uporabljate neko spletno stran, in posledično pri prilagajanju vsebin spletne strani ob vašem naslednjem obisku, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. V piškotku je običajno zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče neko spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega. Več informacij o piškotkih lahko najdete na spletni strani www.aboutcookies.org, kjer so tudi navodila, kako jih pobrišete.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, varnost ...).

Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke o tem, kaj uporabniki delajo na spletni strani, z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika.

Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani.

Piškotki za usmerjanje

Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb (npr. oglaševalska in družabna omrežja), na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi". Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Ime piškotka Avtor Opis
carminaslovenica_frontend Carmina Slovenica Sejni piškotek, ki spremlja vašo dejavnost na spletni strani – brez tega piškotka bi vas vsaka podstran obravnavala kot novega obiskovalca. Nujen je za normalno delovanje spletne trgovine.
activeHeaderSlide Carmina Slovenica Delovanje spletne strani Carmina Slovenica (glava).
bcms_cookie_accepted
bcms_cookie_declined
Carmina Slovenica Ta piškotka beležita vašo izbiro glede uporabe piškotkov na naši spletni strani.
di
dt
psc
uid
uit
uvc
siteaud
ana_svc
atuvc
user_token
...
AddThis Te piškotke nastavi vtičnik za delitev z družabnimi omrežji podjetja AddThis.
AddThis politika zasebnosti / Onemogočite sledenje AddThis (opt-out)
c_user
s
xs
presence
datr
ft
lu
sub
lsd
reg_ext_ref
reg_fb_gate
reg_fb_ref
wb
act
_e_3qqF_0
wd
p
...
Facebook Te piškotke nastavi Facebookov vtičnik.
Facebook piškotki in podobne tehnologije
twll
t1
original_refer
_twitter_sess
guest_id
k
pid
...
Twitter Te piškotke nastavi Twitter vtičnik.
Twitter politika zasebnosti
__utma
__utmz
SID
LOGIN_INFO
use_hotbox
PREF
SSID
HSID
watched_video_id_list
demographics
VISITOR_INFO1_LIVE
...
YouTube Te piškotke nastavi videopredvajalnik YouTube.
Vrste piškotkov, ki jih uporablja Google

__utma
__utmb
__utmc
__utmv
__utmz
xtvrn
xtan
xtant
sc_anonymous_id
__qca
_soundcloud_session
web-ver
experiments
UID
UIDR
...

SoundCloud Te piškotke nastavi glasbeni predvajalnik SoundCloud.
SoundCloud politika zasebnosti
_ga
SC
PREF
HSID
SSID
APISID
SAPISID
SNID
NID
GoogleAccountsLocale_session
AnalyticsUserLocale
GAPS
...
Google Te piškotke nastavi Google oz. zemljevid Google Maps.
Vrste piškotkov, ki jih uporablja Google

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete – za več informacij obiščite spletno stran www.aboutcookies.org. Vašo odločitev glede uporabe piškotkov na tej spletni strani vedno lahko spremenite s klikom na povezavo Piškotki.

Upravljalec piškotkov

Spletna stran Carmina Slovenica.