Carmina Slovenica

Skok na vsebino // Skok na meni

Carmina Slovenica

Od leta 1964 obvladujemo prostor svetovnih odrov. Smo produkcijska hiša s širokim delovanjem: pripravljamo koncertne in odrske dogodke, festivale, izvajamo založniško dejavnost, ...

… Muzikalni partner, ki mu v Evropi lahko le iščemo para: glasovno gledališče Carmina Slovenica se imenuje fascinantna zborovska formacija iz slovenskega Maribora ...
Neue Music Zeitung

Strokovne izjave

… Mesto slovenskega zbora je na svetovnih odrih od Berlina do San Francisca …

… Sem pod globokimi vtisi in doživetji. Vaše dirigiranje je veliko več kot le prvorazredno glasbeno estetsko doživetje − je interpretacija življenja.

Paul Wehrle, Nemčija

 … Carmina Slovenica je zbor, ki je vsem lahko za zgled. Izbira domiseln repertoar, je ustvarjalen, predvsem pa ga odlikujeta disciplinirano delo in profesionalnost. Čestitam Carmini Slovenici za odličen nastop, ki ga je priredil na festivalu, in čestitam Sloveniji, ker ima takšen zbor.

Maria Guinand, Venezuela

... čisti užitek, zaradi njihovih sposobnosti, ambicij in izvrstne koncentracije. Bravo!
… Po mojem mnenju je zbor Carmina Slovenica z dirigentko resnično nacionalno bogastvo in absolutno eden najboljših zborov v mednarodnem mladinskem in otroškem zborovskem gibanju.
… in ena od resničnih zvezd, ki nastopajo tukaj in drugod po svetu, je zbor Carmina Slovenica. Ta zbor je med otroškimi in mladinskimi zbori vsega sveta eden najbolj čudovitih.

Erkki Pohjola, Finska

… Obožujem vaš kreativen in iskren pristop k zborovski glasbi, ki prinaša sveže dimenzije v umetnosti. Glasovna kvaliteta vašega zbora je naravnost neverjetna!

André van der Merwe, Južnoafriška Republika

Člani žirije smo bili enotnega mnenja, da je bil nastop Carmine Slovenice najboljše, kar smo doslej slišali na zborovskih tekmovanjih …

Steen Lindholm, Danska

 … čarobna boginja prelepega mladega in čudovitega živega ženskega gledališča …

… Ta zbor poznam že kar nekaj let. Ugotavljam, da je vaš pevski zbor eden najpomembnejših na svetu in Karmina Šilec je morda najnaprednejša dirigentka na področju petja mladih. Ni usmerjena le k tradiciji, temveč gre naprej. In ne poznam nobenih drugih dirigentov, ki bi bili tako popolnoma usklajeni z novimi idejami in interpretacijami, kot je Karmina. To je čudovit zbor.

Paul Wehrle, Nemčija

… Morda so dekleta celo najboljši korpus, s katerim sem kdaj delal na tak način. Delo z zborom Carmina Slovenica in njegovo dirigentko je bil zame čisti užitek ...

… Uporaba glasu je večbarvna in mogočna, dobro izbran program. Zbor ima široko izrazno skalo. To je odlični dekliški zbor,  ki je pomemben predstavnik lastne kulture. Čestitam k odličnemu delu in želim veliko sreče v prihodnje.

Erkki Pohjola, Finska

… Lahko rečem, da imam rad zvok zbora Carmina Slovenica. Ni pogosto dana priložnost poslušati tako izredno dobrega zborovskega petja.

Vytavtas Miškinis, Litva

… Zvok zbora je čedno fokusiran. Gre za velik dinamični razpon in zelo senzitivno interpretirano petje. Dober občutek za ritem in izvrstna intonacija. Zelo profesionalno petje ter veselje hkrati. Hvala za odlične nastope na tem festivalu! To je čudovit zbor, odličen v intonaciji, z dobro disciplino, z zelo ostrim občutkom za ritem in dobrim čutom za ansambelsko petje ter ravnotežje med glasovi. Zelo sem impresioniran z različnimi barvnimi odtenki, ki jih zbor lahko izvede. Nastop me je zelo ganil.

Dr. Elmer Eiseler, Kanada

Vaš specifičen odnos do zborovske glasbe, poglabljanje v besedila, pripovedovanje zgodb, ritmična natančnost, čist zvok zbora, izjemna intonacija, različne vokalne tehnike, obvladovanje glasu, velik dinamični diapazon, fokus in prisotnost ter zavedanje vsakega posameznika zbora, zborovi solisti, zborovi tolkalisti, neverjetna umetniška raven, popolna koncentracija, kjer noben posameznik ne izgubi fokusa niti za najmanjši trenutek, in to na vseh koncertih, briljanten izbor skladb in način, kako je nato ta glasba umeščena v program, inteligentni prehodi, ki zlepijo skladbe v celoto, ne da bi pri tem izgubili puls in tempo celotnega programa, 80 minut kompleksne glasbe v različnih jezikih, zapete na pamet, nadvse čudoviti dodatki itd. In še bi lahko nadaljeval v nedogled. Prepričan sem, da ste naredili vtis na švedsko zborovsko občinstvo …

Bo Nilsson, Švedska

Vaši projekti so sijajno kreativni!
Neverjetno, osupljivo. Tvoja kreativnost in petje tvojih mladih žensk me vedno znova odnese v drug svet. Še nikoli nisem videla česa podobnega, kjerkoli. Tvoja kreativna in glasbena vizija je tako "cutting-edge" in kaže, kako inovativno je lahko zborovsko petje. Hvala, Karmina … in, prosim, prenesi zahvalo pevkam! Neverjetne so.

Dr. Marian Dolan, ZDA

Že dolgo nisem videl tako odličnega in izjemno ganljivega koncerta. Hvala za ta poseben večer!

Franz Herzog, Avstrija

… Zelo ste zaslužni in ste velik ambasador vaše dežele. Hvala za vaše visoke umetniške standarde in vaš prispevek k zborovski umetnosti.

Royce Saltzman, ZDA

… Resnično opravljate prepoznavno službo po vsem svetu.

Reijo Kekkonen, Finska

Presenečen sem! Ko smo leta 1994 srečali vaš zbor, ste pustili neizbrisno sled v mojem spominu. Zdaj se zavedam, kako izvrstno delo opravljate v vašem zboru, kar me navdihuje, da naredim enako tudi z lastnim zborom. Rad bi se le zahvalil za to … In že razmišljam o projektih, ki bi bili drugačni kot ostali koncerti …

Mark Antony Caprio, Filipini

… Sem velik občudovalec slovenskega zbora. Ljubezen se je začela pri sedemnajstih letih, ko sem sodeloval na festivalu America Cantat v Caracasu, kjer sem prvič srečal Carmino Slovenico. Bil sem neizmerno očaran, ker takega tipa nastopa, z vso zahtevno, mizansceno in težavno glasbo, tako popolno izvedeno, do takrat še nisem videl. Tisti nastop je močno vplival na odnos Venezuele do sodobne zborovske glasbe. Celo gibanje je sprožila … Sledim pevkam po vsem svetu, občudujem nastope CS, njihovo umetniško moč, inovacijo, čudoviti rezultat, ki ga ta dekleta dosežejo.

Hernan Alcala, Kolumbija

… Že dolgo vam želim povedati, kako ste v Caracasu potrdili izjemno vrhunskost zbora. Neverjetno! Čestitam vam ob izredno povezani, glasbeno muzikalni in pogumni predstavitvi. Dekleta so izredno dovršena in popolnoma razumejo svoje naloge.

Morna Edmundson, Kanada

… Kako preprosto čudovit posnetek ste ustvarili! Ujeli ste pravo razpoloženje, vse je bilo dobro uglašeno in ganili ste me do srca.

Erik Westberg, Švedska

… Mislim, da je zborovska glasba v Sloveniji na vrhuncu. Poglejte samo zbore, kot so Ave, Vokalna akademija Ljubljana in Carmina Slovenica.

Anton Nanut, Slovenija

… Ne govorim o sposobnosti pevk, da brez instrumentalne spremljave odpojejo tako dolg in težak a capella program s takšno natančnostjo. Ne govorim o njihovi angažiranosti pri vsakem zvoku in gibu, ki ga naredijo. Govorim o ravni in obsegu tvojega umetniškega dela. Govorim o tvoji fantastični občutljivosti za uravnoteženost in sorazmerje, prostor in obliko. Govorim o prepletanju glasu in giba, barv in ritmov. Govorim o tvojem izjemnem umu, ki te vodi v takšne globine, na robove in v takšne dimenzije, kamor si doslej še nihče ni drznil stopiti.
… Zelo jasno je, da za vsem tem stoji pravi voditelj, ki od drugih zahteva le to, kar zahteva tudi od sebe.
Najprej vam želim čestitati za posebno nagrado, ki ste jo prejeli. Brez dvoma ste edinstvena umetnica in zaslužite si, da so vas izbrali za to nagrado …
… težko je opredeliti najmočnejši vtis te inovativne produkcije: je to absolutna natančnost? Ali je to divja vizualna domišljija? Ali je to absolutna točnost nastopa?
Je to ta velika ideja nastopati samo z dekleti na tako visokem nivoju (kje na svetu si lahko našla toliko odličnih instrumentalistk?)?
… Ali je to čista odrska uprizoritev? Ali je to fantastična vrsta dinamike, izpopolnjena do popolnosti? Verjetno je vse to združeno z najbolj pomembnimi elementi: vpletenost, absolutna odločna predanost deklet, očitna želja deliti glasbo s poslušalci.
… Name ste napravile velik vtis! Ni dvoma, da imaš veliko dati svetu zborovskega petja, in vesela sem zate, za posebne nagrade, ki jih prejemaš to leto.
Moje srčne čestitke naj segajo do tebe, za odličnost tvojega pedagoškega in umetniškega dela …

Maya Shavit, Izrael

Čutili smo se zelo počaščeni, da smo lahko slišali izjemno petje Carmine Slovenice pod vodstvom Karmine Šilec. Ta zbor predstavlja odličen ansambel, ki razpolaga s široko lestvico barvitosti, primerno za izvajanje vsakovrstnega razpoložljivega repertoarja za visoki glas.

Jean Ashworth Bartle, Kanada

… gledam Placebo in ne vem, kje bi začela. Čudovito. Prevzeta sem, kot da bi se čas ustavil.
… Zdaj vidim drhtenje Razstvarjenja. Baročni okvir je videti NORO! Fantastično! Scena in osvetlitev se mi zdita krasna, Karmina. Super. Paneli dobro izgledajo. Ples je tako ljubek in res mi je všeč perspektiva kamere. Karmina, tvoje besedilo, ki sledi Čokoladnemu Jezusu, je super. Zadnje slike so veličastne. Genialno. Preprosto genialno.

Kristina Mac Mullen, ZDA

… Draga Karmina, globoko spošujem vaše delo.

Eduardo Andrés Malachevsky, Argentina

… Posebej sem navdušen nad širino vokalnih izrazov, ki jih uporabljate pri svojem delu.
… Z globokim spoštovanjem do Vašega dela vas pozdravljam.

Bojan Pogrmilović, Hrvaška

Na tako visokem, elitnem ustvarjalnem nivoju, kot ga goji Carmina Slovenica, praktično nimamo nobenega sestava, ki bi gojil simbiozo klasične glasbe in novih pristopov v raziskovanju glasbe. To je fenomen, ki ga moramo v tej državi še osvojiti …

Anne Tomlinson, ZDA

… Zame je bilo novo in vznemirljivo.
… Občudujem močno pripadnost deklet v procesu, s katero "okužijo" ves prostor.

Yana Deliradeva, Bolgarija

Pozdravljena! Glede na to, da sva letos malo več sodelovali, kar ne morem, da ne bi izrazila svojega občudovanja in ti čestitala ob izvedbi še enega fantastičnega projekta – Rusalke. Ja, sem imela kar malo težav s spanjem, tako so me omrežile in se me dotaknile te nesrečne blodnice. Le kako se ti uspeš naspati ob tako inozemskih in trpkih temah, ki jih moraš do potankosti domisliti in potem še spraviti v življenje? No, v marcu si izgledala čisto O. K., torej nimaš težav s tem, jaz pa se bom že pobrala ... Res, iskrene čestitke tebi in vsej tvoji ekipi, pa hitro "restartanje" za nove podvige; gotovo že snuješ kaj drugačnega in dih jemajočega. Aja, v morečih podvodnih sanjah po torkovi predstavi pa me je proti jutru vendarle potolažil tisti ogledalni žarek, ta pa mi je res zlezel pod kožo. Hvala zanj. Vse dobro!

Katja Gruber, Slovenija

… veliko občudovanje in zanimanje za vaše delo. Vaš pristop k zborovski glasbeni interpretaciji je svež in inovativen …
… še enkrat hvala za vaš čudovit prispevek k zborovski umetnosti!

Jane Warren, ZDA

... preprosto zaljubil sem se v ta zbor …

Gary Leger, ZDA

… Bilo je ganljivo in slava vam za vaš izreden talent in vizijo!
… čestitke za vaše pomembno delo …
… iskrene, najboljše čestitke …

Sharon A. Hansen, ZDA

… zbor je čudovit, brez  dvoma je to eden najboljših zborov na svetu …

Waldo Aranquiz, Čile

… Dragi prijatelji, zelo sem hvaležen vašim zvokom, kajti vaš zbor je eden najboljših, kar sem jih slišal v življenju ... Z najlepšimi željami.

Diego Bosquet, Argentina

… Tisti večer Vas nisem prvič slišal, za dokončno oceno sposobnosti zborovodje pa vedno čakam na preizkusni kamen interpretacijske sposobnosti, ki je – vsaj zame – oblikovanje elementarne ljudske pesmi (ne priredb). To se je v četrtek zgodilo.
Lepoto tega izročila Vam je uspelo nagraditi z na moč dopadljivo koreografijo. Vaš nastop je bil krona večera in vsak, s komer sem govoril o njem, je bil enakega mnenja. Imel sem priliko spremljati vse večere slovenskega kulturnega praznika – ta je bil zame najlepši. Kratek, jedrnat in na visoki umetniški ravni …
Večkrat ste že dokazali, da imate izostren čut za izbor pesmi, za domišljijo in prepričljivo interpretacijo, ki vam doživeto sije iz obličja (kar vidimo le pri redkih dirigentih in odzvanja v srcih pevk in poslušalcev) …
… Spoštovana gospa Karmina, res sem vesel, da sem v tej poplavi sprenevedanja in hlastanja po tehnično težko izvedljivih skladbah brez vsakršne umetniške vrednosti (s katerimi skušajo prikriti svojo nemuzikalnost prenekateri dirigenti) spet enkrat slišal čisto, doživeto muziciranje. Hvala Vam in Vašim pevkam!
Vam in zboru iz srca želim, da bi s svojim petjem osrečili še mnogo ljudi, ki si takega petja želijo, in Vas vse prisrčno pozdravljam.

Prof. Janez Bole, Slovenija

… Bil je to lep, v mnogih pogledih bogat in prepričljiv koncert.
Zares iskreno čestitam in ti želim še veliko podobnih uspehov!

Klavdij Koloini, Slovenija

Pozdrav mojemu najljubšemu zboru in dirigentki …

Bosse Johansson, Švedska

… fantastični ambasadorji slovenske glasbe. Pa ne samo zato. Mislim, da je Karmina zelo kreativna, zbor tudi izbira čudovit program.

Jean Claude Wilkens, Belgija

Zbor Carmina Slovenica sem slišal že mnogokrat. Ta zbor je v evropski in svetovni zborovski glasbi nedvomno na vrhu. Njegova predstavitev tu, na America Cantat, je bil eden od vrhuncev na tem festivalu …

Christian Ljunggren, Švedska

Rusalke so v vsakem trenutku, v vsakem tonu in vsaki legi fantastične. Najbolj me je očarala sposobnost spreminjanja glasov, včasih v eni skladbi, včasih celo v enem taktu. Dekleta so zelo talentirana, a seveda resnični talent prihaja iz njihove dirigentke, ki je absolutno genialna. Zame je bilo vse skupaj kot teater glasov …

Jacek Sykulski, Poljska

… to je nekaj, česar v zborovstvu še nisem doživela, dekleta s svojo adaptabilnostjo na vse situacije in popolno koncentracijo med procesom pa so nekaj posebnega.

Irina Irahnovič, Rusija

… Karmino Šilec poznam, ker je tako dobra dirigentka, čutim pa, da je vaša dežela ponosna nanjo. Čudovito dela z mladimi ljudmi in vaš zbor je res kot kak profesionalni zbor. Ne maram preveč besed "profesionalno in amatersko", ker se postavlja vprašanje, kdo sme soditi o tem. Vaš zbor je izreden zbor in srečni smo, da smo tukaj z njim.

Thorgedur Ingoofsdottir, Islandija

… Mislim, da je to zbor izredne kakovosti …

Pekka Kostiainen, Finska

Carmina Slovenica se je spet izkazala kot prvovrsten zbor, ki ga je veselje poslušati. Posebej sem navdušena nad bogato raznolikost repertoarja in izredno sposobnost prilagajanja vsakovrstni publiki … 

Eillen Baldwin, Kanada

… Ta zbor je izreden v vsakem pogledu: glasovi pevk in njihova uglašenost so odlični, sposobne so izvajanja v najrazličnejših slogih, obenem pa prvovrstno izražajo svojo sposobnost, da spravi zbor na najvišjo umetniško raven. Čestitam!

Linde Beaupre, Kanada

… To je odličen, zelo  discipliniran zbor,  ki poje z izredno muzikalnostjo in čudovito tehniko. Čestitke! Odlično delo!

Dr. Patricia Hennings, ZDA

… Bil sem presenečen nad izredno zborovsko kulturo, nad muzikalnostjo in tehnično sposobnostjo teh mladih pevk, nad intonativno zanesljivostjo, kakor tudi nad pogumom predstaviti tako sodoben program. Karmina Šilec je zbor vodila jasno, zanesljivo, z velikim strokovnim znanjem in pozitivnim izžarevanjem. Koncert je zvenel v vseh pogledih prepričljivo. Menim, da zbor lahko uvrstimo med najboljše evropske zbore.
… BRAVO za to dobro in muzikalno izvrstno prezentacijo.

Hansruedi Willisegger, Švica

… Zelo dobra izvedba. Odlični kontrasti v dinamiki, napeta prezentacija oz. izvedba.
Zelo impresivno! Odlična izvedba. To je resnično izreden zbor. Čestitke!
Koncertna sigurnost teh deklet je bila vidna in slišna. Na področju vokalne, dihalne in
zvokovne tehnike so te pevke v vseh pogledih šolane na visokem nivoju, imajo neverjetno izenačen lep ton in vzorno dinamično raznolikost. Tudi tukaj: bogat aplavz in pogled, da gre petje najbolj do srca takrat, ko to postane samo po sebi umeven vtis človeštva in življenja.

Sharon Paul, ZDA

… Bravo! Vi ste predstavniki najboljših mladih ljudi na svetu!! Radost vas je poslušati! Izreden zbor. Dobri dinamični kontrasti, izredna muzikalnost, odlična intonacija.

Tony Guzman, ZDA

Zelo izrazno in barvito petje. Dinamično in agogično zelo bogata romantična izvedba …

Judit Hartyanyi, Madžarska

… Čestitke! Velik uspeh vašega programa Vampirabile!

Veljo Tormis, Estonija

 … Zelo prijetno sem bil presenečen, ko sem poslušal vaš zbor izvajati Paskutines Pagoniu Apeigos in druga dela. Še posebej zanimive so bile scenske rešitve.

Bronius Kutavičius, Litva

… Produkcija je tako polna življenja in umetniške spretnosti! Pevke so (kot vem že od prej) vokalno na najvišji ravni, v smislu interpretacije sposobne ustvariti nekaj novega, še nikoli videnega na odru. Resnična čast je biti del take predstave. Vaša vizija nove vrste glasbe-gledališča je zelo inspirativna … ujeli ste izredno obliko vizualne in glasbene poezije, ki je edinstvena.

Thomas Jennefelt, Švedska

… Projekt izgleda odlično, sliši se odlično, glasba je neverjetna – obožujem elektro pop!

Heiner Goebbels, Nemčija

… Vaš zadnji projekt je POŠASTEN!! Želim si, da bi bilo več zborov, kot je vaš. Naveličan sem že običajnih zborovskih repertoarjev.
… Zelo sem navdušen!
… Počaščen sem, da sem bil predstavljen na tako prestižnem dogodku (ISCM, op. ur.). Pogosto mislim na vaš osupljajoč zbor in na presenetljiv posnetek, ki ste mi ga poslali. Še nikoli nisem videl zbora, ki bi združeval glasbo in gib tako dobro in srečo imam, da tako čudovita skupina izvaja mojo glasbo.
Vse najlepše – morda se bodo naše poti znova križale.
… Vau! Posnetek, ki ste ga poslali, je neverjeten! Nisem še slišal česa takšnega. Bil je zelo prvinski – energija je šla zelo, zelo globoko. Večkrat sem občutil, kot da opazujem rituale na drugem planetu. Vse je delovalo intenzivno človeško … Vse je bilo zelo divje in hkrati zelo disciplinirano. Zelo mi je všeč TJAK. Ne morem razumeti, kako vam uspe. Kje najdete čas za vso to množico vaj, ki so potrebne za dosego takšne ravni izvedbe?
No, jaz sem presenečen. Tudi zelo razburjen – posnetek je bil vzburljiv.

Stephen Hatfield, Kanada

… Lepo vas je slišati! Srečno!

Karin Rehnqvist, Švedska

… Spoštovana Karmina, drage pevke, z občudovanjem spremljam vaša pota od Rima do Koreje. Čestitam! Nekdo v drugem kraju se vas pogosto spominja.
... Mariborski zbor Carmina Slovenica z dirigentko Karmino Šilec je naša velika radost. Ta mariborski čudež nam danes zavidajo po vsem svetu. Izvedba mojega Uroka je bila enkratna.
… Velik uspeh vašega programa Vampirabile!
… Občudovalec vaše umetnosti …

Lojze Lebič, Slovenija

… Rečem lahko le, da sem, kot sem to tudi pričakoval, neskončno užival v poslušanju vaših zgoščenk: delo Carmine Slovenice je po vseh standardih zelo izstopajoče!
… Vampirabile mi je bil res všeč! Čestitam.

Ivan Moody, Velika Britanija

… Draga Karmina, čestitke za uspeh v Berlinu. Sijajno si uspela.

Jovanka Trbojevič, Finska (Srbija)

… Čestitke za velik umetniški dosežek in pogumno (po)ustvarjalno dejanje.

Bor Turel, Slovenija

… Projekt Drum Café je edinstvena predstava. Osupljivi izvajalci, čudovita atmosfera! Zelo mi je bilo všeč! Izvedba mojega dela Invocation of Rain je bila čudovita. Obožujem vaše krasno ustvarjanje.
Najlepša hvala. V slast mi je slišati vaš nastop in videti vaše kreativno delo z zborom. Vaš talent in pedagoške sposobnosti so najvišje kvalitete in imajo veliko vrednost za sodobno glasbo. Bilo je tudi neverjetno slišati grlene harmonije, ki so jih izvajale pevke, predvsem mlajše.

Halyna Ovcharenko, Velika Britanija (Ukrajina)

… Hvala ti, Karmina! Užival sem v igranju in sodelovanju s tabo. Lepo bodi.

Vasko Atanasovski, Slovenija

… Prisrčne čestitke Vam in vsem čudovitim dekletom ob tako zahtevnem, a odlično izvedenem projektu Rusalke.

Urška Pompe, Slovenija

… Bil sem impresioniran nad barvo glasov. Ta koncert se mi zdi tako briljanten in fantastičen, da sem vam zares želel čestitati.

Valentin Villard, Nizozemska

… Še enkrat hvala za resnično super program. Povedati moram, da je vaš koncert, dogodek, o katerem se je največ govorilo. Mislim, da so bili drugi skladatelji na festivalu navajeni standardnih koncertnih predstavitev in se marsikomu od njih ni nikoli posvetilo, da bi glasba lahko bila na tak način tako učinkovita. Tudi mislim, da so bili nekateri presenečeni nad tem, kako dobro je predstava uspela: to se zgodi, ko je glasba prva in okoli nje zgradiš luč in oder in ne obratno. To je počastitev tvojega dela in idej. Bravo!

Mark Winges, ZDA

… Z velikim občudovanjem se spominjam vaše čudovite predstave v okviru Svetovnih glasbenih dni v Sloveniji.

Andre Laporte, Belgija

… najlepša vam hvala za izvedeno moje delo Vampirabile …

Adriana Hölzsky, Romunija

… Program je deloval zelo vznemirljivo in prepričana sem, da ste s svojim zborom izvrstno opravili delo.

Judith Shatin, ZDA

… To je čudovito petje svetovnih razsežnosti. Vsak vidik glasbe dobi posebno pozornost, bogastvo in intenzivnost rezultatov neposredno nagovarjata srce ... v zadovoljstvo mi je bilo znova in znova poslušati fino petje zbora Carmina Slovenica. Čudovito petje! To je redkost. Čestitke!

Ron Jeffers, ZDA

Poišči
Menu

Naša spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih omogoča delovanje spletne trgovine, uporabo vtičnikov družbenih medijev, izboljšuje in prilagaja uporabniško izkušnjo ter analizira promet. Potrdite, da se strinjate z njihovo uporabo.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list 109/2012, v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati na začetku leta 2013 ter je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki (angleško cookies) so kratke tekstovne datoteke, ki se lahko razpošiljajo in shranijo na vašem računalniku, pametnem telefonu ali kateri koli drugi napravi, ki dostopa do spletnih strani po internetu. Piškotke lahko uporabimo pri zbiranju informacij o načinu, kako uporabljate neko spletno stran, in posledično pri prilagajanju vsebin spletne strani ob vašem naslednjem obisku, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. V piškotku je običajno zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče neko spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega. Več informacij o piškotkih lahko najdete na spletni strani www.aboutcookies.org, kjer so tudi navodila, kako jih pobrišete.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, varnost ...).

Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke o tem, kaj uporabniki delajo na spletni strani, z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika.

Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani.

Piškotki za usmerjanje

Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb (npr. oglaševalska in družabna omrežja), na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi". Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Ime piškotka Avtor Opis
carminaslovenica_frontend Carmina Slovenica Sejni piškotek, ki spremlja vašo dejavnost na spletni strani – brez tega piškotka bi vas vsaka podstran obravnavala kot novega obiskovalca. Nujen je za normalno delovanje spletne trgovine.
activeHeaderSlide Carmina Slovenica Delovanje spletne strani Carmina Slovenica (glava).
bcms_cookie_accepted
bcms_cookie_declined
Carmina Slovenica Ta piškotka beležita vašo izbiro glede uporabe piškotkov na naši spletni strani.
di
dt
psc
uid
uit
uvc
siteaud
ana_svc
atuvc
user_token
...
AddThis Te piškotke nastavi vtičnik za delitev z družabnimi omrežji podjetja AddThis.
AddThis politika zasebnosti / Onemogočite sledenje AddThis (opt-out)
c_user
s
xs
presence
datr
ft
lu
sub
lsd
reg_ext_ref
reg_fb_gate
reg_fb_ref
wb
act
_e_3qqF_0
wd
p
...
Facebook Te piškotke nastavi Facebookov vtičnik.
Facebook piškotki in podobne tehnologije
twll
t1
original_refer
_twitter_sess
guest_id
k
pid
...
Twitter Te piškotke nastavi Twitter vtičnik.
Twitter politika zasebnosti
__utma
__utmz
SID
LOGIN_INFO
use_hotbox
PREF
SSID
HSID
watched_video_id_list
demographics
VISITOR_INFO1_LIVE
...
YouTube Te piškotke nastavi videopredvajalnik YouTube.
Vrste piškotkov, ki jih uporablja Google

__utma
__utmb
__utmc
__utmv
__utmz
xtvrn
xtan
xtant
sc_anonymous_id
__qca
_soundcloud_session
web-ver
experiments
UID
UIDR
...

SoundCloud Te piškotke nastavi glasbeni predvajalnik SoundCloud.
SoundCloud politika zasebnosti
_ga
SC
PREF
HSID
SSID
APISID
SAPISID
SNID
NID
GoogleAccountsLocale_session
AnalyticsUserLocale
GAPS
...
Google Te piškotke nastavi Google oz. zemljevid Google Maps.
Vrste piškotkov, ki jih uporablja Google

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete – za več informacij obiščite spletno stran www.aboutcookies.org. Vašo odločitev glede uporabe piškotkov na tej spletni strani vedno lahko spremenite s klikom na povezavo Piškotki.

Upravljalec piškotkov

Spletna stran Carmina Slovenica.