Carmina Slovenica

Skok na vsebino // Skok na meni

Carmina Slovenica

Od leta 1964 obvladujemo prostor svetovnih odrov. Smo produkcijska hiša s širokim delovanjem: pripravljamo koncertne in odrske dogodke, festivale, izvajamo založniško dejavnost, ...

….vrhunska pevsko tehnična izurjenost in … izjemno disciplinirane tespijke …
Opera Lively

Vpis v Carmino Slovenico in Pevsko šolo CS 2016

31. avgust. in 2. september 2016

ŽELIŠ

  • razvijati svoje glasbene sposobnosti,
  • sklepati nova prijateljstva,
  • nastopati po celem svetu,
  • sodelovati z odličnimi umetniki?

POTEM NAJ BO CARMINA SLOVENICA TVOJA NOVA GLASBENA IZKUŠNJA!

Carmina Slovenica na Operadagen Rotterdam

Carmina Slovenica je s svojimi tremi predstavitvami popolnoma osvojila občinstvo festivala Operadagen v Rotterdamu in ga na vseh dogodkih dvignila na noge. Kot otvoritveno predstavo mednarodnega festivala Dnevi opere je Carmina Slovenica izvedla predstavo Toksični psalmi - Ultimativna kolektivna izkušnja, ki je bila lani premierno izvedena na festivalu Prototype v New Yorku. Odziv občinstva in strokovne javnosti je bil izjemen in Carmina Slovenica je bila v času gostovanja na vsakem koraku deležna nedeljenega navdušenja in občudovanja.

Karmina Šilec v Moskvi prevzela prestižno gledališko nagrado ZLATA MASKA

Predstava Carmine Slovenice »Ko gora spremeni obleko« je bila nagrajena za »Najboljšo tujo produkcijo, predstavljeno v Rusiji v letu 2015«.

V Moskvi se je ta konec tedna zaključil eden najelitnejših in najodmevnejših gledaliških festivalov Zlata maska, na katerem se je predstavilo nekaj sto opernih, baletnih in gledaliških hiš ter tuje produkcije. V gledališču Stanislavski, kjer je potekala slavnostna podelitev nagrad za več kot 30 kategorij, je Karmina Šilec prevzela nagrado za predstavo When the mountain changed its clothing kot "najboljšo tujo produkcijo, predstavljeno v Rusiji v letu 2015" in sicer v družbi s prav tako nagrajeno predstavo Boris Godunov, litvanskega nacionalnega dramskega gledališča.

Carmina Slovenica v Moskvi nagrajena s prestižno gledališko nagrado ZLATA MASKA

Predstava »Ko gora spremeni obleko« je izbrana za zmagovalno predstavo v nominaciji za »Najboljšo tujo produkcijo, predstavljeno v Rusiji v letu 2015«.

Predstava po motivih rezijanske pesmi Da pa Ćanynu (When the Mountain changed its clothing / Ko gora spremeni obleko) je na pobudo Karmine Šilec nastala v sodelovanju s skladateljem Heinerjem Goebbelsom v produkciji nemškega Ruhtriennala. Predstava je od svoje premiere v 2012 gostovala na mnogih uglednih festivalih (Festival d’Automne a Paris, Holland festival, Melbourne Festival idr.). Gostovanje v sklopu programa Context, ki  predstavlja raznolikosti sodobnega gledališkega ustvarjanja, pa ji je prineslo še ugledno nagrado Zlata maska, in sicer v družbi s prav tako nagrajeno predstavo Boris Godunov, litvanske nacionalne drame. Po Goebbelsovih besedah nabite slike izhajajo iz izjemne energije mladih protagonistk in odražajo družbene transformacije: hitre politične, socialne in kulturne spremembe v regiji, od koder prihajajo izvajalke. 

Letopis 2015

Izšel je Letopis 2015, ki prinaša podroben vpogled v preteklo sezono: od opisov mednarodnih gostovanj, izjemnih zapisov v medijih do številnih utrinkov in zanimivosti od tu in tam. Tiskano izdajo lahko naročite v naši spletni trgovini.

NOVO: Izid CD-ja Toksični psalmi

Izšel je nov CD Toksični pslami, ki prinaša svež vokalni repertoar, predvsem glasbo našega časa, ki je bila osnova za letošnji uspešni projekt, ki je bil premierno izveden na festivalu Prototype v New Yorku. Prisluhinte posnetku na Soundcloud. VEČ v naši SPLETNI...

TEMSIG 2016

Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov

Na regijskem tekmovanju največjega glasbenega tekmovanja v Sloveniji z najdaljšim stažem med nacionalnimi tekmovanji, ki je potekalo v torek,  2. 2. na Ptuju, so pevke Carmine Slovenice osvojile tri zlata in eno srebrno priznanje. Dobitnice zlatih priznanj so se uvrstile na državno temovanje, ki bo potekalo meseca marca.

GALLUSOVE ZNAČKE 2015

Gallusove značke so jubilejne značke, ki jih prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju zborovske dejavnosti. Glede na trajanje udejstvovanja se ločijo na štiri različne: bronasta za več kot 5 let udejstvovanja, srebrna za več kot 10 let udejstvovanja, zlata za več kot 15 let udejstvovanja. Letošnje leto so te značke prejele številne dolgoletne pevke, novo vzpostavljeno značko Častno Gallusovo značko pa je kot prva prejela Karmina Šilec, in sicer za več kot 30 let udejstvovanja.

NOVO: Izid CD-ja Toksični psalmi

Izšel je nov CD Toksični pslami, ki prinaša svež vokalni repertoar, predvsem glasbo našega časa, ki je bila osnova za letošnji uspešni projekt, ki je bil premierno izveden na festivalu Prototype v New Yorku. Prisluhinte posnetku na Soundcloud. VEČ v naši SPLETNI...
Poišči
Menu