Carmina Slovenica

Skok na vsebino // Skok na meni

Carmina Slovenica

Od leta 1964 obvladujemo prostor svetovnih odrov. Smo produkcijska hiša s širokim delovanjem: pripravljamo koncertne in odrske dogodke, festivale, izvajamo založniško dejavnost, ...

… Carmina Slovenica, ki si je z močjo pripovedovanja skozi zborovsko pesem ustvarila svetovni ugled …
The Telegraph

Mednarodni festival Attacca

Mednarodna Attacca 2015, 20.-23. 6. 2015

Festival za ljubitelje glasbe in tiste, ki bodo to šele postali.

Gostovanje zbora Piedmont Choirs iz San Francisca, ZDA

Koncert ATTACCA; Dvorana Union, Maribor, 22. 6. 2015 ob 19.30
ATTACCA OPEN AIR; Vetrinjski dvor, Maribor, 22. 6. 2015 ob 12.00
Koncert ATTACCA;  Dominikanski samostan, Ptuj, 23. 6. 2015 ob 19.00
Studio CS, razstava o Attaci; 22.–30.6. 2015
Muzikal ČMRLJONAVTI; Vetrinjski dvor, 20. 6. 2015 ob 11.00
Kresni večer, 21. 6. 2015

Carmina Slovenica na Classical:NEXT 2015

21.-24. 5., Rotterdam

Predstavitev choregie projektov na Nizozemskem

Carmina  Slovenica bo v petek, 22. 5., v Rotterdamu na globalnem srečanju glasbenih inovatorjev Classical:NEXT v sklopu programa "Video Showcases" predstavila umetniški koncept choregie, ki ga je med mnogimi prijavljenimi projekti iz vsega sveta za predstavitev izbrala  mednarodna žirija.

Podrobnjeje bodo predstavili bodo tri glasbeno-scenske projekte: Placebo ali Komu potok solz ne lije, Kaj imate proti kmetom, gospa? in projekt Toksični pslami, ki je januarja letos doživel velik uspeh mednarodnih razsežnosti na festivalu Prototype v New Yorku.

Predsednik republike s srebrnim redom odlikoval Carmino Slovenico

Carmini Slovenici Srebrni red za zasluge

Predsednik republike Borut Pahor je vročil odlikovanje srebrni red za zasluge zboru Carmina Slovenica za izjemen ustvarjalni prispevek k slovenski in mednarodni kulturi na področju glasbene umetnosti.

Umetniška vodja zbora Karmina Šilec je odlikovanje označila kot posebno, saj simbolno povezuje vse generacije, ki so gradile to organizacijo.

50 vznemirljivih sezon

50 VZNEMIRLJIVIH SEZON CARMINE SLOVENICE

Z razstavo "Od MPZ Maribor do Carmine Slovenice" v Univerzitetni knjižnici Maribor se je zaključila jubilejna sezona, poimenovana "50 vznemirljivih sezon", ki so jo obeležila odmevna mednarodna gostovanja v Švici in Avstraliji, ter številni koncerti in dogodki v sodelovanju z drugimi mariborskimi kulturnimi inštitucijami.

Nov projekt: Vrhunska kolektivna izkušnja

Toksični psalmi so odsev naših današnjih duhovnih stisk. Središče projekta je šamanska ideja: vsak in vse, kar ustvari človek, se lahko obrne proti človeku samemu, če se uporablja brez spoštovanja do življenja. Obvladovati nekaj brezsnovnega pomeni obvladovati to z znanjem o tem, ter tako nad tem dobiti moč. Skorajda zlovešča misel intonira Toksične psalme: "Povedal ti bom. Mlad si še, vendar si eden od nas, in jaz sem eden od nas, zato ti bom povedal."

CS v New Yorku

Festival Prototype in APAP

Glasbeno-gledališki projekt Toksični psalmi – Ultimativna kolektivna izkušnja bo doživel severnoameriško premiero v začetku januarja, in sicer v New Yorku na festivalu Prototype:opera/gledališče/zdaj. Gostovanje v ZDA dopolnjuje sodelovanje na največji mednarodni konferenci in kulturni tržnici – dogodku Združenja predstaviteljev performativnih umetnosti APAP (Association  of Performing Arts Presenters).

Slavnostna akademija ob 850-letnici Maribora

Leta 1164 je v pisnih listinah prvič omenjen mariborski grad, ki je stal na današnji Piramidi, in sicer kot castrum Marchburch. Trdnjava oz. grad je bil postavljen v mejni grofiji frankovske države zato, da bi nadzorovali vhod v Dravsko dolino pred madžarskimi vpadi. Mesto Maribor pa se v...

Melbourne Festival

Carmina Slovenica v Avstraliji

S projektom When the mountain changed its clothing nastopamo na Melbourne Festivalu v Avstraliji, med 23. in 28. oktobrom 2014. When the mountain changed its clothing svoj navdih črpa iz rezijske ljudske pesmi Da pa Canynu, ki govori o premenah, ki jih letni časi odtiskujejo na gori Kanin....
Poišči
Menu