Carmina Slovenica

Skok na vsebino // Skok na meni

Carmina Slovenica

Od leta 1964 obvladujemo prostor svetovnih odrov. Smo produkcijska hiša s širokim delovanjem: pripravljamo koncertne in odrske dogodke, festivale, izvajamo založniško dejavnost, ...


DERT endemične pesmi

DERT endemične pesmi

CD / 2021

Cena: 25,00 EUR

Izvajalci

 

izvajalci: CHOREGIE novoglasbeno gledališče 

Ana Babič, Amina Bašić, Petra Kozar Bežan, Mojca Borko, Nuša Breznik, Jasmina Črnčič, Simona[sk1] Eder, Julija Gaube, Eva Germ, Sintija Habjanič, Barbara Juteršek, Mojca Kamnik, Alja Lačen, Kaja Lekš, Mirjana Mandič, Biserka Petković, Nina Pušenjak, Kaja Rutar, Ana Sandrin, Nežka Struc, Ana Studen, Neža Šauperl, Livija Toure, Sara Toure

umetniško vodstvo: Karmina Šilec

 

individualne posnetke z mobilnimi telefoni so naredile izvajalke Novoglasbenega gledališča CHOREGIE

posneto / recorded: 2020

 

vodja snemanja in montaža:  Mojca Kamnik

mastering: Danilo Ženko

Iz medijev

Človeškega vedenja ne narekujejo le življenjski pogoji, temveč tudi odločitve, ki jih človek sprejema. V različnih okoliščinah, v najugodnejših ali v najtežjih, ostajamo različni. A v ekstremnih pogojih se razkrije veliko več. V tem, kako se odzivamo, ostajamo vedno svobodni. Ko se nam začne dozdevati, da naše življenje izgublja nekdanji smisel – kar se lahko zgodi vsakomur – se vsi sprašujemo, od kod ta praznina in kaj nam jo lahko zapolni. Človek je pač bitje, ki živi za nekoga ali/in za nekaj. 

Projekt DERT je v celoti nastal v času, ko je svetu vladal koronavirus. Sredi mogočnih neobvladljivih naravnih sil, kot izraz človeške ustvarjalnosti in moči je nastopila glasba. Človeška, celo več kot le 'človeška' je delovala v tem tesnobnem času, ko smo nemočno spremljali zastoj vsega sveta. Glasba kot jamstvo za smisel sveta, privedenega na rob katastrofe. Vsrkavali smo zvoke in naše misli so odplule stran od strahu in osamljenosti ter priklicale v spomin lepoto prejšnjih življenj. 

Vaje za DERTso potekale doma, individualno, občasno preko spleta. Izvajalke so s pametnimi telefoni snemale svoja posamezna izvajanja dela v nastajanju, ki smo jih kasneje speli v pričujoče posnetke. 

Zato je ta album izjemen dokument tega posebnega obdobja, predanosti in osredotočenosti zasedbe.Posnetki, ki smo jih ustvarjali, so ozvočili skrivnostno moč in duh glasbe, ulovili izgubljene trenutke v času, odrinili mračnost, negotovost in strah. So testament časa.

(Karmina Šilec)

Seznam skladb

1.songs from afar / daljne pesmi  4.36

2. glass masks / stekleni obrazi  5.00

3. ancient vocabularies / starodavna besedišča 4.34

4.stealing life of father / kradljivka očetovega življenja   4.47

5. poetic galaxies / poetične galaksije      3. 37

6.pleasures of touch / ugodja dotikov   3.25

7. last rite / poslednji obred      3.59

8. up again / predramljena      3.36 

 9. incantations/ zarotitve      3.12 

10. heaven / raj      4.47

11. coffees / kofeti       3.28

 

 

Poišči
Menu